Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
testek

()
Początkujacy
Schat_je napisał:
Tak, taki robiony makaron jeszcze ciepły z cukrem. Pycha .
Albo pierogi czy kopytka, najlepiej odgrzewane z chrupiącą skórka.

Właśnie przed chwilą skończyłem się takimi kopytkami obżerać.
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
Ja dorzuce od siebie taka goloneczke,duszona w piwie a potem zapieczona z chrzanikiem...i bigosik mysliwski mojego ojcaPysznosci..nie wspominajac o wypiekach babuni..niebo w gebie
Babcia jak piekla szarlotke to zawsze dwie,bo jedna to sama zjadalam co do okruszka
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
I jeszcze nasze mazurskie kartacze.....oj,zjadlabym
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
Ej, ej Drogie Kobiety, Panie i Dziewczyny.Chwała Wam za to, że pamiętacie o tych wspaniałych Babciach i ich jadłach, ale dajcie coś z siebie co Wy potraficie postawić na stół wspaniałego i własnej produkcji. Czyżby przypalona woda na herbatę kończyła jadłospis i umiejętności?
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
Tornado,coz moge powiedziec ....kucharka ze mnie marna Dobrze,ze istnieja elektryczne czajniki ,bo i wode na herbate bym przypalila
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
Ale z tego co wiem apetyt Ci dopisuje. A to już pierwszy pozytywny krok w kierunku zdobycia umiejętności kuchennych
Zgłoś wpis
372 Posty

()
Doświadczony forumowicz
Izek słodko kłamie ....A jak przy tym oczko mruży
Zgłoś wpis
475 Postów
Patboy !!!
(Patboy)
Latający Holender
TORNADO napisał:
Pat!!!

Holandia to kraj wspaniały. Te wszystkie kanały rzeczki, ale zgodzisz się ze mną, że brakuje w tym wszystkim naturalności. Wszystko wizualnie piękne zadbane przystrzyżone, a gdzie ten bezład natury. Krzaki knieje i bezdroża. Las pachnący lasem, łąka pachnąca łąką. Brzęcące wokół owady i tak się włóczysz bez celu, bez końca wdychasz zapach natury a niekiedy woń obornika

Zgadza sie zgadza i to w 100%, Nasi gospodarze niestety mysla zawsze ze natura niyby trzeba kierowac dodadkowo sa przekonani ze inaczej by sobie nie dali rady no a na koniec daje to tu dodadkowa prace.
My jestesmy jakby nie patrzac inni, impowizacja kieruje nas do wspanialych zeczy.Natura jest natura, lasu u nas jest za duzo zeby wszystko przystrzec i ogrodzic, naturalnosc i Spontanicznosc jest cos co kazdy Polak potrafi i to jest wlasnie cos co nas wyroznia ,tu sie zyje z Agenda i z planami cos co w Plczasmi mi juz brakuje
Wszytko jest tu czasami dopiete do ostaniego guzika co powoduje ze juz niema wtedy fantazji i improwizacji.
Powieccie kochani a co kobiety wlasnie w nas kochaja to spontanicznisc i ta improwizacje
pozdrawiam
Zgłoś wpis
475 Postów
Patboy !!!
(Patboy)
Latający Holender
Mleko mi jeszcze sie przypomnialo od Babci ,gorace i jeszcze z korzuszkiem hmmmm pycha!!!
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
Tornado,podobnie jak Ty lubie dobrze zjesc....A umiejetnosci kucharskie sa...moze nie z zakresu tradycyjnych dan polskich,bo uwielbiam miksowac i kombinowacNawet tradycyjnego mielonego przemiksowalam,co w domu u mnie uznano za profanacje,ale wszelka krytyka ustala jak siedli do stolu
Bziq,Ty zdrajco....
Zgłoś wpis

Bliżej nas